Terrorizmus

Pokolgép robbant Isztambul belvárosában, halottak

A bomba a készenléti rendőrség egyik járműve mellett robbant, ketten meghaltak, 18-an megsebesültek, közülük 8-an rendőrök

2016.06.07 09:18MTI

Pokolgépes támadást követtek el egy autóval Isztambul belvárosában kedden a készenléti rendőrség egyik járműve mellett, ketten meghaltak, 18-an megsebesültek, közülük 8-an rendőrök - jelentette a Habertürk török hírtelevízió.

A detonáció a közismert Fedett Bazártól mintegy egy kilométerre, a Vezneciler metróállomás közelében következett be, a város szállodákkal teli kerületében. A helyszínre több mentőautót vezényeltek. A környéket a hatóságok lezárták.

A török sajtó szerint a merénylet a törökországi kurd kisebbség autonómiájáért fegyveres felkelést folytató szakadár Kurdisztáni Munkáspártra (PKK) vall, mivel más terrorszervezetekkel ellentétben ők támadásaikkal nem kifejezetten turistákat, hanem a török biztonsági erőket, így a rendőrség tagjait veszik célba.

Isztambulban legutóbb május 12-én történt hasonló eset az ázsiai oldal külvárosi részén, akkor 8-an sebesültek meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.