Anglia nem menekül meg

Illegális bevándorlás: a brit népszavazás is hatással lehet a migrációs politikára

Európa egyre több országában, így Ausztriában, Franciaországban, de már Németországban is erősödnek a szélsőségesek.

2016.06.04 14:45MTI

A Nézőpont Intézet elemzője szerint a brit uniós jövőről szóló népszavazás (Brexit) eredményét a migrációs válságban is felhasználhatják, a bennmaradásuk ugyanis azt is jelentheti, hogy a britek igent mondtak az unió politikájára, így a menekültügy kezelésére is.

Deák Dániel az M1 aktuális csatorna szombat reggeli műsorában azt mondta, ezzel az unió a V4-ekre kényszerítheti a kvótarendszert, amit a szlovák elnökség ideje alatt meg kell akadályozniuk a visegrádi országoknak.

Az elemző beszélt arról is, hogy Európa egyre több országában, így Ausztriában, Franciaországban, de már Németországban is erősödnek a szélsőségesek, eközben pedig Merkel kettős beszédet alkalmaz: egyszerre próbál a kritikusokkal és a betelepítéspárti szélsőbaloldallal szót érteni, de kormánya támogatottsága egyre csökken.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.