Zendülés

Börtönlázadás tört ki Mexikóban, halottak

Három rab meghalt és 14 megsebesült egy börtönlázadás során csütörtökön Mexikó északi részén.

2016.06.02 20:39MTI

A fegyenclázadás a Topo Chico büntetés-végrehajtási intézetben tört ki - tudatta Manuel Gonzales főügyész. Ugyanebben a börtönben februárban is véres összecsapások voltak a rabok között, amelyek során legalább 52-en meghaltak és tizenketten megsebesültek. Az akkori incidensben a Mexikó legkegyetlenebb drogkartelljének tartott Los Zetas két rivális frakciója csapott össze. A hatóságok akkor több mint 200 fegyvert foglaltak le, s a börtön néhány dolgozóját is letartóztatták. Az újabb incidens mindössze napokkal Jaime Rodrigeznek, Nuevo León kormányzójának a büntetés-végrehajtási intézetben tervezett látogatása előtt történt.

Miguel Ángel Osorio Chong mexikói belügyminiszter a Radio Formula rádióadónak adott csütörtöki interjújában elmondta: a korábbi incidens rávilágított arra, hogy a börtönben nem érvényesült a fegyelem, hanem a büntetlenség légköre és korrupció uralkodott ott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.