Vérfürdő

Felkerült a netre a véres mexikói börtönlázadás felvétele

Hatalmas tombolás, vérfürdő, tűz, kartellösszecsapás.

2016.02.28 08:12ma.hu

Félszáz ember vesztette életét egy börtönlázadás során a Mexikó északi részén fekvő Monterrey közelében még február közepén. A rabok felgyújtottak egy élelmiszerraktárt, s gyújtogattak a hálótermekben.

A kormányzó szerint lövöldözés nem volt, éles szerszámokkal és botokkal estek egymásnak a foglyok a Topo Chico börtönben. Egyetlen rabnak sem sikerült kiszabadulnia, noha kövekkel dobálták meg a rohamrendőröket, akik a börtön kapuját védelmezték. Állítólag egymással szembenálló drogbandákhoz tartozó foglyok csaptak össze, éjjel tört ki a lázadás, s mintegy 30-40 percig küzdöttek egymással.

A Topo Chico egy ENSZ-jelentés szerint rendkívül túlzsúfolt börtön, a cellákban nincs víz, világítás, szellőzés. A férfiak megerőszakolják a női foglyokat. A drogbandák lázadásai rendszeresek, már többször megkíséreltek alagutat ásni a szökéshez. 2011-ben a börtön biztonsági főnökét elrabolták, megölték, holttestét feldarabolták.

Deadliest Mexican prison riot - CCTV cam

Deadly rampage in Topo Chico prison, Mexico, has been posted online: bloodbath, involving hammers, clubs, cudgels & makeshift blades, resulted in the death of 49 people.

Közzétette: RT Play - 2016. február 26.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.