Légi tragédia

Lezuhant Moldovában egy román mentőhelikopter, négy halott

Lezuhant csütörtökön a Moldovai Köztársaságban egy román mentőhelikopter, amely a két ország közötti megállapodás értelmében szolgálati repülést hajtott végre.

2016.06.02 15:20MTI

A román média szerint a helikopter a Cantemir rajonban, Haragas település mellett zuhant le helyi idő szerint két óra után a román-moldáv határ közelében. A fedélzeten négy személy tartózkodott, a két pilóta mellett egy orvos és egy asszisztens, mind a négyen életüket vesztették.

Az első hírek egy halottról szóltak, de a moldovai egészségügyi minisztérium megerősítette, hogy a fedélzeten tartózkodók valamennyien életüket vesztették. Szemtanúk szerint a helikopternek a földdel való ütközése következtében felrobbant az üzemanyagtartálya.

A kelet-romániai jászvásári (Iasi) rohammentő-szolgálathoz tartozó helikopter egy beteghez sietett, az első feltételezések szerint a viharos időjárás okozhatta a balesetet.

Bukaresti hírtelevíziók szerint a román rohammentő-szolgálatnak 2003 óta ez a negyedik helikoptere, amely szolgálati repülés közben zuhant le és a legénysége életét vesztette.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.