Életmentés

Fuldokló tigriscápát mentett meg két bátor strandoló

Szívmelengető felvételeket közöltek egy veszélyes hawaii mentésről.

2016.05.19 19:21ma.hu

Szívmelengető felvételeket közöltek egy veszélyes hawaii mentésről: egy csoport elszánt strandoló egy kétségbeesetten csapkodó, horgászzsinórba tekeredett tigriscápa segítségére siet, nem törődve azzal, hogy az állat bármelyik pillanatban beléjük haraphat - írta a hirado.hu.

Különleges pillanatnak lehettek szemtanúi Hawaii fővárosa melletti Waimanalo strandjának látogatói: a sekély vízben egy csapkodó tigriscápa fuldoklott. Mikor a standolók rájöttek, hogy életveszélyben van az állat, két férfi - Micah Arnold és Marco Perez - azonnal beszaladtak az állat után a vízbe, és kihúzták a partra.

Ekkor látták, hogy telejesen belegabalyodott egy horgászzsinórba, szájából két horog is kiállt. Míg az egyikük lefogta a cápát, a másik óvatosan elvágta a horogra fűzött zsinórt, majd ölbe kapta az állatot és óvatosan visszavitte a vízhez.

A videó különösen jó hír az elmúlt hónapok tragikus felvételeinek tükrében: a tudatlan strandolók és magamutogató napozók miatt több állat is elpusztult fölöslegesen - legtöbbször abba haltak bele, hogy mindenki közös képet akart velük csinálni, és testük nem bírta a víz nélküli hőséget.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.