Belső elhárítás

Hadjáratra készülhet az Iszlám Állam Franciaországban

Franciaország nyilvánvalóan az Iszlám Állam nevű terrorszervezet célkeresztjében van, a francia belső elhárítás lehetséges merényletsorozatokra figyelmeztet.

2016.05.19 12:29MTI

A francia belső elhárítás, a Belbiztonsági Főigazgatóság igazgatója, Patrick Calvar szerint a szervezet pokolgépes merényletek sorozatát készítheti elő olyan helyeken, ahol rendszeresen gyűlik össze jelentősebb tömeg. Az igazgató még május 10-én beszélt erről a törvényhozás honvédelmi bizottságában, amelynek jegyzőkönyvét szerdán hozták nyilvánosságra.

Calvar úgy véli, hogy az Iszlám Állam egyre rosszabb katonai helyzetbe kerül a Közel-Keleten, ezért minél előbb minél nagyobb támadást akar majd végrehajtani, mert ezzel elterelheti a figyelmet visszaszorulásáról, másrészt megtorlásként is beállíthatja a terrorcselekményt a nyugati katonai akcióért.

Patrick Calvar úgy vélte, hogy "ma nyilvánvalóan Franciaország a legveszélyeztetettebb állam".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.