"Ez a hang nem elfogadható"

Csehország visszautasítja az orosz fenyegetéseket az amerikai radar ügyében

Prága visszautasította azokat a fenyegetéseket, amelyeket szerinte Dmitrij Medvegyev orosz államfő fogalmazott meg szerdán a moszkvai parlamenthez intézett üzenetében a Csehországba telepítendő amerikai radarállomás ügyében.

2008.11.05 16:50MTI

"Ilyen kijelentésekből több is volt az utóbbi időben. Ezt a hangot nem tartom elfogadhatónak" - jelentette ki Karel Schwarzenberg cseh külügyminiszter.

Megjegyezte: jobb lenne, ha Moszkva fenyegetőzések helyett érveket használna a Prágával folytatott párbeszédben.

Medvegyev üzenetében leszögezte: Moszkva az amerikai rakétapajzs elemeinek európai telepítését nem hagyja válasz nélkül.

Rakétakilövő komplexumokat helyeznek el a Kalinyingrádi területen, ahonnan emellett elektronikus úton zavarni fogják az amerikai rakétapajzs elemeinek működését.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.