Légi tragédia

Lezuhant az EgyptAir gépe, nem volt magyar utas a fedélzeten

A legfrissebb hírek szerint a gép vészjelzést adott le a tragédia előtt.

2016.05.19 09:58ma.hu

Megerősítette a kairói légi közlekedési minisztérium, hogy lezuhant a Földközi-tenger felett az EgyptAir légitársaság gépe. A Párizs-Kairó járaton 56 utas és tízfős személyzet utazott. Magyar utas nem volt a fedélzeten. A legfrissebb hírek szerint a gép vészjelzést adott le a tragédia előtt - írja a Hirado.hu.

MTI/AP/Raphael Satter

A 804-es számú járat 56 utassal és 10 fős személyzettel a fedélzetén tegnap este 11 után néhány perccel szállt fel a párizsi Charles de Gaulle repülőtérről, és kairói idő szerint 2 óra 45 perckor veszett nyoma.

Az Airbus A320-as típusú repülőgép utoljára a görög légiirányítással beszélt, akkor nem jeleztek rendkívüli eseményt. 20 perccel leszállás előtt azonban megszűnt a kapcsolat a pilótákkal, azután, hogy a Földközi-tenger fölött, 11 ezer méter magasan beléptek az egyiptomi légtérbe.

A legfrissebb hírek szerint a gép vészjelzést adott le az eltűnése előtt. Meg nem erősített hírek szerint füstöt jeleztek a pilóták a fülkében.

Az egyiptomi fegyveres erők elkezdték a gép felkutatását.

A Ma reggelnek nyilatkozó Hay György repülésbiztonsági szakértő nem zárta ki a terrorcselekmény lehetőségét sem. Azt mondta: egyetlen repülőtérről sem jelentették, hogy a gép földet ért volna, arra pedig minimális az esély, hogy repülőtéren kívül szállt le, mert olyan térségben tűnt el, ahol nagyon sűrű a radarlefedettség.

MTI/EPA/Haled el-Fiki

Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő a Kossuth Rádió reggeli műsorában elmondta: az eltűnt Airbus a világ egyik legbiztonságosabb géptípusának számít. Az eddigi adatok szerint megfelelő időjárási viszonyok között repült, a pilóták pedig nem adtak le vészjelzést, vagyis hirtelen esemény állhat a háttérben. A szakértő szerint ilyenkor a legtöbbször műszaki hiba vagy robbanás okozza a szerencsétlenséget.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.