Illegális bevándorlás

Könnygázt és kábító gránátokat vetettek be a migránsok ellen Idomeninél

A görög rendőrök könnygázt és kábító gránátokat vetettek be a macedón határ melletti Idomeninél kialakult rögtönzött, hevenyészett menekülttáborban a velük összetűzésbe került migránsokkal szemben.

2016.05.19 07:28MTI

A hatóságok tájékoztatása szerint mintegy kétszáz migráns kezdte el a zavargást azzal, hogy egy vagont tolt a síneken, így próbálva áttörni a rendőrkordont. Majd kövekkel is megtámadták a rendvédelmi erőket, akik ezután használtak könnygázt és kábító gránátot a zavargók feloszlatására.

Idomeninél mintegy tízezer migráns ütött tábort, sokan közülük a sínek mentén tanyáznak, abban reménykednek, hogy a balkáni útvonal kapujaként Macedónia megnyitja majd előttük a március elején lezárt határait. Athén sürgetése ellenére vonakodtak beköltözni a jobban felszerelt közeli fogadótáborokba. Heteken át eltorlaszolták a Macedónia felé vezető egyik vasútvonalat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.