Megvehető szerelem

Dzsihadisták lepték el a társkereső oldalakat

Az Iszlám Állam óriási házat, szolgákat és ékszereket ígér a muzulmán lányoknak.

2016.05.18 11:17ma.hu

A Twitter és Facebook után már a társkereső oldalakra is betört az Iszlám Állam - írja a hirado.hu. A terrorcsoport egy arab nyelvű oldalon biztatja a muszlim lányokat, hogy Irakban vagy Szíriában keressék a boldogságot egy terrorista oldalán.

A brit Express a hírszerzés egyik Jordániában élő tagjától tudta meg, hogy a fiatal lányokat már egy arab nyelvű társkereső oldalon is megpróbálják a terroristák kalifátusába csalogatni.

A tisztviselő elmondása szerint egy olyan család kérte a segítségüket, akik lányukat próbálták meg leszoktatni a dzsihadistákkal való online társalgásról. Azt a tanácsot kapták, hogy szüntessék meg a Facebook és Twitter oldalát, de kiderült, hogy a fiatal egy társkereső oldalon kommunikált a terroristákkal.

Egy olyan férfival társalgott, aki Rakkába, az Iszlám Állam "fővárosába" próbálta meg elcsábítani. Az internetes toborzó óriási házat, gyönyörű ékszereket, szolgákat és egy jóképű harcos férjet ígért a fiatalnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.