Bűncselekmény

Több tucat panasz érkezett az ENSZ-hez szexuális bántalmazás miatt

Negyven esetben kiskorút bántalmaztak.

2016.05.18 09:00MTI

Idén eddig negyvennégy panasz érkezett az ENSZ-hez olyan esetek miatt, melyekben békefenntartók vagy ENSZ-alkalmazottak szexuálisan bántalmaztak valakit - közölte helyi idő szerint kedden a világszervezet.

Negyven esetben kiskorút bántalmaztak. Az ENSZ közlése szerint az esetek mind 2016 előtt történtek. Az elmúlt hónapokban az ENSZ többször került be a hírekbe amiatt, mert békefenntartói szexuálisan molesztáltak vagy meg is erőszakoltak gyerekeket, főleg a Közép-afrikai Köztársaságban és Kongóban. A panaszok között 29 közép-afrikai és hét kongói eset van.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.