Kedvezményezés

Gigaposzterrel kampányoltak a feltétel nélküli alapjövedelemért Svájcban

A felnőttek fejenként havi 2500 frankot, a gyermekek 625 frankot kapnának az államtól. Cserébe megszűnne a nyugdíj, a szociális segély és a munkanélküliségi segély.

2016.05.17 10:40MTI

A svájciak június 5-én szavazhatnak arról, akarják-e, hogy az ország minden lakosának alapjövedelmet garantáljanak. A kezdeményezés szerint a felnőttek fejenként havi 2500 frankot, a gyermekek 625 frankot kapnának az államtól. Cserébe megszűnne a nyugdíj, a szociális segély és a munkanélküliségi segély.

A világ legnagyobb poszterével kampányoltak Genfben a hét végén a feltétel nélküli alapjövedelem bevezetéséért Svájcban.

Twitter@Switzerland

Mintegy százötven aktivista feszítette ki a teherautó-ponyvából készült, 8115 négyzetméteres plakátot, amelyen "a világ legnagyobb kérdését" tették fel: "Mit tennél, ha gondoskodnának a jövedelmedről?".

A Plaine de Plainpalais negyedben végrehajtott kampányakció 206 ezer svájci frank (60 millió forint) költségét közösségi finanszírozásból teremtették elő.

A gigaposzter anyagából táskákat és hátizsákokat varrnak. A rekordot a Guinness is elismerte.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.