Inkább romantika

Elfogták a svájci börtönből megszökött szíriai férfit és szerelmét

Az olasz hatóságok letartóztatták pénteken azt a 27 éves szíriai férfit és a vele szerelembe esett börtönőrnőt, akik másfél hónappal ezelőtt együtt szöktek meg egy svájci büntetés-végrehajtó intézményből.

2016.03.25 15:17MTI

Az ANSA olasz hírügynökség arról számolt be, hogy a párt Lombardiában, Bergamo környékén fogták el.

A 32 éves nő és a fogoly, aki szexuális bűncselekmény miatt előzetes letartóztatását töltötte, február elején szökött meg a Zürich közelében fekvő Limmattal börtönből. A férfi ellen meghozott ítélet még nem volt jogerős.

A svájci nyomozók feltételezései szerint a börtönőrnő szabadította ki a szíriait cellájából, és azután együtt szöktek meg.

Az első információk szerint a pár a Közel-Keletre akart utazni, miután néhány hetet eltöltöttek egy kis olasz faluban, amelyet a fiatal nő jól ismert, és ahol jelentős külföldi közösség él.

A milánói csendőrség szóvivője azt mondta, nem terrorista cselekedetről van szó, sokkal inkább "romantikus történetről".

A svájci hatóságok közölték, kezdeményezik a két ember kiadatását.

Az alpesi ország ügyészségének szóvivője szerint még sohasem történt hasonló eset Svájcban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.