Önarckép

126 éves szobrot pusztított el miközben szelfit csinált

Egyesek bármit megtesznek egy jó szelfi érdekében, beleértve az értékes műalkotások lerombolását is.

2016.05.10 20:57ma.hu
Screenshot

Néhány napja egy fiatal férfi a portugáliai Lisszabonban felmászott  a Rossio vasútállomáson található egyik emelvényre, mert egy 126 éves szoborral akart szelfit csinálni. Azonban a 16. századi király, Dom Sebastião vékonyka szobra ledőlt és darabokra tört a földön.

Sajnos, nem ez az első alkalom, hogy valaki nem tud ellenállni egy műalkotással készített közös szelfi csábításának, így egyre több emlékmű és műalkotás esik áldozatául az eszetlen pózolóknak.

A portugál vandál éjfél körül rombolta le a szobrot, megpróbált elmenekülni, de a rendőrség utolérte és elkapta. De ez már nem hozza vissza Dom Sebastião tönkretett remekét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.