Illegális bevándorlás

Csaknem 1800 migránst mentettek ki a tengerből

Tíz alkalommal kellett a mentést végző erőknek bajbajutott, migránsokat szállító hajóknak segítséget nyújtaniuk.

2016.05.06 12:58MTI

Csaknem 1800 migránst mentettek ki csütörtök óta az olasz hatóságok Szicília mellett a Földközi-tengerből - közölte pénteken az olasz haditengerészet.

Tíz alkalommal kellett a mentést végző erőknek bajbajutott, migránsokat szállító hajóknak segítséget nyújtaniuk, a menekülteket a nap folyamán a szicíliai Augusta kikötővárosába viszik - tették hozzá a haditengerészetnél.

Matteo Renzi olasz kormányfő német kollégájával, Angela Merkellel a csütörtökön Rómában tartott megbeszélések során hangsúlyozta: Olaszország nem néz szembe menekültügyi vészhelyzettel. Rámutatott, hogy az év eleje óta körülbelül 26 ezer migráns érkezett Dél-Olaszországba, mindössze ezerrel többen mint tavaly ilyenkor.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.