Illegális bevándorlás

Körmend: "egy dolog biztos, történt valami"

Kovács Zoltán közlése szerint a rendőrség már megtette az elsődleges megállapításait, de - ahogy a miniszterelnök is elrendelte - fel kell tárni az ügy minden részletét.

2016.05.06 09:18MTI

A folyamatban lévő vizsgálat feladata, hogy kiderítse, pontosan mi történt Körmenden - mondta a kormányszóvivő, hozzátéve, "egy dolog biztos, történt valami".

Arra a kérdésre, hogy az események miatt zárttá tehetik-e a jelenleg nyílt körmendi befogadóállomást, azt válaszolta, erre vonatkozóan uniós és magyar jogszabályok az irányadóak: azokat a menekülteket helyezik el zárt táborokban, akik megsértették - például illegális határátlépéssel - a törvényeket.

Az atv.hu csütörtökön azt írta, hogy szerdán a befogadó állomáson - amelynek egyik oldala közvetlenül szomszédos a rendészeti szakközépiskola sportcsarnokának üvegfalával - migránsok "a junior-serdülő leánycsapat edzését kezdték el tanulmányozni, az iskola ügyeletes tisztje kiment hozzájuk, és távozásra szólította fel őket, amelynek eredményeként az egyik férfi berúgta az ablakot".

Migránsok sátrai az iskola sportcsarnoka mellett a Körmendi Rendészeti Szakközépiskola területén lévő ideiglenes migrációs befogadóállomáson 2016. május 5-én. Orbán Viktor miniszterelnök a szükséges intézkedések azonnali megtételére kérte Pintér Sándor belügyminisztert amiatt, hogy Körmenden illegális bevándorlók kézilabdázó lányokat zaklattak - mondta Lázár János.

A Vas megyei rendőrfőkapitány csütörtök délután, rendkívüli sajtótájékoztatóján azt mondta, nem történt semmiféle, a migránsokkal összeköthető erőszakos cselekmény Körmenden, alaptalanok azok az állítások, amelyek egy internetes hírportálon megjelentek.

Tiborcz János közölte: betört a rendészeti szakközépiskola egyik ablaka, de arra nincs semmiféle bizonyíték, hogy migránsok törték volna be és szándékos rongálás történt volna. Szabálysértési ügyben folyik a rendőrségi vizsgálat ismeretlen tettes ellen - fűzte hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.