Ősi módszer

Terroristák postagalambját szedték le Jordániában

A jordániai hadsereg közleményében jelentette be a sikeres elfogást, amelyben leírták: az állat mellett a dzsihadisták egy kémdrónját is leszedték a levegőből. A közel-keleti királyság rövid szakaszon határos Szíriával, ennek ellenére már majdnem másfél milliónyi szíriai menekült oda a polgárháború előtt..

2016.05.04 17:40MTI
A kép csak illusztráció - thefedralistgary.blogspot

A kémdrónt jordániai területre küldték át, míg a postagalambokat az ország egyik lakosával való kapcsolattartásra használták az iszlamisták - derült ki a hadsereg közleményéből.

Egy szerdai sajtóértekezleten Száber Táha al-Mahájre dandártábornok, a jordániai határőrség parancsnoka elmondta: felkérték a szíriai konfliktus feleit, hogy legalább hét kilométeres távolságot tartsanak a határtól az ország lakosságának védelmére. "Éjjel-nappal készültségben vagyunk, határaink biztonságban és ellenőrzés alatt vannak" - tette hozzá.

Először lőnek, aztán kérdeznek


A dandártábornok szerint minden csoport, amely hét kilométeres távolságon belül megközelíti a határt a jordániai hadsereg válaszára számíthat. Mahájre a sajtóértekezleten elmondta, hogy Szíriában több mint 80 fegyveres csoport harcol, amelyeket különböző forrásokból kapnak támogatást.

Több tízezren a senki földjén

A határőrség parancsnoka szerint nagyjából 59 ezer szíriai menekült rekedt Jordánia és Szíria határán lévő "senki földjén". Emellett pedig több mint ötezer menekült érkezett Aleppóból az elmúlt nap során. Jordánia jelenleg 1,2 millió szíriai menekültnek nyújt menedéket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.