Illegális bevándorlás

Továbbra is kevés migráns érkezik Görögországba

Az áprilisi napi átlag jelenleg 120 ember.

2016.04.25 15:09MTI

A hétvégén összesen 167 ember ért partot az égei-tengeri görög szigeteken - közölte hétfőn a menekültügy kezelésére felállított válságstáb Athénban.

Az EU és Törökország között márciusban létrejött megállapodást megelőzően lényegesen többen érkeztek; februárban naponta átlagosan kétezren, márciusban 870-en keltek át a tengeren. Az áprilisi napi átlag jelenleg 120 ember.

Az említett egyezség értelmében március 20-tól Törökország minden illegálisan Görögországba érkező, menekültstátusra nem jogosult vagy azt nem is kérő migránst visszafogad, cserébe az Európai Unió minden visszaküldött szíriai ember helyett legálisan befogad egy szíriai menekültet közvetlenül Törökországból.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.