Terrorizmus

Pokolgép robbant Szíriában

Autóba rejtett pokolgép robbant fel a síiták egyik legszentebb szíriai városában, Damaszkusztól 10 kilométerre délre, a merényletben hatan meghaltak

2016.04.25 13:08MTI

Az esz-Szajjida Zejnab városban elkövetett merénylet tényét megerősítette a szíriai állami televízió, de azt nem közölte, hogy áldozatai is lennének.

Esz-Szajjida Zejnabban van Mohamed próféta unokájának, Zejnabnak a sírja, valamint több síita vallási intézmény. A síremlék az egyik legjelentősebb zarándokhely Szíriában.

A kormányhadsereg nagy erőkkel védi a mecsetet, amelyben a sír található, és Libanonból, Irakból, Iránból is sok síita harcos tartózkodik a városban a szent helyek védelmére.

Esz-Szajjida Zejnabban februárban a szunnitákból álló Iszlám Állam dzsihadista szervezet egy pokolgépes merénylete 130 ember életét oltott ki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.