Brazília

Tragikus baleset: így omlott az óceánba az olimpiára épített híd

Két ember életét vesztette és többen eltűnhettek, éppen az olimpiai láng fellobbanásának napján.

2016.04.22 12:19ma.hu

A híd - melyet kifejezetten a riói olimpiára építettek - tragikus módon éppen a lánggyújtás napján omlott össze - írja a hirado.hu.

A tervező-kivitelező cég, a CREA-RJ képviselője bevallotta, hogy a januárban átadott híd tervezésénél nem számítottak arra, hogy a hullámok ilyen magasra is felcsaphatnak a hídra, és ezzel meggyengítik a szerkezetét.

Ahogyan a felvételeken is látható, nagyjából egy 50 méteres szakasz omlott bele a tengerbe a csaknem 4 kilométeres híd közepe, és a baleset után jogosan tehetjük fel a kérdést: vajon milyen állapotban lehetnek az olimpiára tervezett építmények?


Az ötven méterig felcsapó hullámok egyike csütörtökön szó szerint felemelte a biciklis híd egyik szakaszát, ami a visszacsapódás után összeomlott.

A hidat azért építették, hogy az olimpiára érkező turisták sportolás közben tudjanak gyönyörködni a közeli part lenyűgöző kilátásában, és könnyebben le tudjanak jutni a vízhez.

Halmozottan problémás a brazil nemzet

A braziloknak már a 2014-es FIFA labdarúgó világbajnokság alatt is rengeteg problémájuk volt a rosszul szervezett stadionépítésekkel. Egy alkalommal 8 munkás halt meg, és a mérkőzések alatt is összeomlott egy híd.

Ehhez párosul a brazil kormány újabb botránya, Dilma Rousseff elnök - rövid időn belüli - megbuktatása, akiről bebizonyosodott, hogy egy második elnöki ciklus megszerzése miatt egy mozdulattal a szőnyeg alá söpörte országa gazdasági problémáit.

Egy harmadik katasztrófa is beárnyékolja az ország jövőképét: nem tudták megakadályozni a zikavírus továbbterjedését, melyről időközben kiderült, hogy a kóros kisfejűség mellett más, súlyos agyi problémákat is okozhat a magzatoknál.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.