Terror

A török haderő megtorló csapást mért az IÁ-ra Észak-Irakban

Törökország-IrakA terrorszervezet második generációs félautomata lézerirányítású páncéltörő rakétája török M60-as tankot vett célba.

2016.04.19 19:24MTI

Törökország megtorló csapást mért kedden az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadistáira, a szervezet 32 tagjával végzett az észak-iraki Basika város térségében, miután az IÁ egy irányított rakétával eltalálta a török haderő egyik tankját - jelentette a Dogan török hírügynökség.

Az IÁ-hoz közel álló Amak hírügynökség közzétette azt a videófelvételt, amelyen látható, hogy a terrorszervezet második generációs félautomata lézerirányítású páncéltörő rakétája célba vett egy török M60-as tankot. A harci járműben a támadás ellenére senki nem sérült meg.

A szóban forgó harckocsi válaszul nyolc aknagránáttal "levegőbe röpítette" a dzsihadisták egyik épületét, ott 10-en tartózkodtak, majd a török fegyveres erők még 22 szökni próbáló fegyverest - a hivatalos megfogalmazás szerint - "hatástalanítottak". A török tüzérség további IÁ-hadállásokat kezdett lőni.

A Moszul közelében található Basika katonai bázison a NATO-tag Törökország katonákat állomásoztat az iraki kormányerők IÁ-elleni kiképzése érdekében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.