Terrorveszély

Az Iszlám Állam újabb fegyvereseket küldött Belgiumba

Számos jel arra mutat, hogy a jelenleg Szíriában harcoló terroristák közül többen vissza akarnak térni Európába, hogy merényleteket kövessenek el.

2016.04.19 15:35MTI

A belga hatóságok értesülései szerint az Iszlám Állam (IÁ) nevű terrorszervezet újabb fegyvereseket küldött Európába, azon belül is Belgiumba - közölte keddi brüsszeli sajtótájékoztatóján Paul Van Tigchelt, a Fenyegetésértékelési Elemző Testület (OCAM) vezetője.

A belga belügyminisztérium alá tartozó testület igazgatója hozzátette, a terrorkészültség szintjén nem változtatnak, továbbra is hármas szinten marad az egész országban. A hármas olyan szint, amely azt jelenti, hogy a fenyegetés jelentős, "lehetséges, és valószínű" terrortámadás.

Van Tigchelt kijelentette, "intenzív nyomozást folytattak és komoly előrelépés történt" a márciusi merényletek óta eltelt időben, a "veszély azonban nem múlt el".

Számos jel arra mutat, hogy a jelenleg Szíriában harcoló terroristák közül többen vissza akarnak térni Európába, hogy merényleteket kövessenek el - tette hozzá.

Az OCAM vezetője a nyomozás érdekeire hivatkozva nem adott további tájékoztatást az esetlegesen merényletre készülő dzsihadistákról.

A sajtóértekezleten Alain Lefevre, a belga belügyi válságközpont vezetője arról beszélt, hogy megerősített biztonsági intézkedéseket léptettek életbe. Fokozták a biztonságot egyebek mellett az ország repülőterein és pályaudvarain, valamint a nukleáris létesítményekben és a tömegközlekedési eszközökön is.

A két helyszínen - a repülőtéren és a metróban - végrehajtott március 22-i brüsszeli merényletekben harminckét ember vesztette életét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.