Illegális bevándorlás

Nyakon szúrta a rendőrt egy 15 éves iszlámszimpatizáns lány

Németországban letartóztattak egy 15 éves lányt egy rendőr elleni gyilkossági kísérlet, súlyos testi sértés és külföldi terrorszervezet támogatásának gyanúja miatt.

2016.04.16 09:28MTI

A gyanúsított legkésőbb 2015 novemberében azonosulhatott az IÁ nézetrendszerével, és egy online üzenetküldő szolgáltatás révén kapcsolatba lépett a terrorszervezet egy szíriai tagjával. Elhatározta, hogy csatlakozik a dzsihadistákhoz, és az idén januárban el is utazott Isztambulba, és felvette a kapcsolatot közvetítőkkel, hogy segítsenek eljutni Szíriába. Édesanyja azonban utánament a török városba és hazavitte.

A Safia G. néven azonosított lányt az IÁ emberei még Isztambulban rábeszélhették arra, hogy Németországban hajtson végre egy "mártír műveletet". A lány ezzel a céllal ment február 26-án a hannoveri főpályaudvarra, két konyhakéssel felfegyverkezve - közölte a súlyos állam elleni bűncselekmények ügyében illetékes vádhatóság.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.