Katasztrófa

Erős földrengés rázta meg Mianmart

A Richter-skála szerinti 6,9-es erősségű földrengésről számoltak be. A térségben tartózkodik Vilmos herceg és felesége, Katalin is.

2016.04.14 07:40MTI

Erős földrengés rázta meg a mianmari köztársaságot. A BBC az amerikai földtani intézet jelentésére hivatkozva azt írja: a rengés olyan erősségű volt – 6,9-es –, hogy még Tibetben, Indiában, Bangladesben és Kínában is embereket űzött az utcákra az épületekből.


Sok településsel megszakadt a telefonos összeköttetés – közölte az M1 Világhíradója.

A rengés a BBC jelentése szerint 135 km-es mélységből eredt, és Mandalajtól, Mianmar második legnépesebb városától északnyugatra történt.

A jelenség érezhető volt Asszám tartományban is, ahol Vilmos herceg és felesége, Katalin jelenleg tartózkodik, ők sértetlenek – írja a BBC.

Áldozatokról egyelőre nincsenek hírek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Belépés és regisztráció

Koronavírus - Összegyűjtötte a járvánnyal kapcsolatos tévhiteket a WHO

A vírus elleni védekezés leghatékonyabb módja a gyakori kézmosás.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.