Külügy

Kerry meglátogatta a hirosimai emlékművet

Hét évtizeddel azután, hogy az Egyesült Államok a második világháborúban atombombát dobott a japán városra, 140 ezer ember életét kioltva.

2016.04.11 09:10MTI

John Kerry az eddigi legmagasabb rangú amerikai tisztségviselő, aki Hirosimában jár.

Az amerikai diplomácia vezetője a világ hét legfejlettebb ipari országának (G7) többi külügyminiszterével látogatta meg a hirosimai Békemúzeumot, majd koszorút helyezett el a létesítményhez csatlakozó park emlékművénél.

Kerry nem tartott beszédet, de az emlékmű vendégkönyvébe írt szavaival a béke üzenetét közvetítette a világ felé, és egy atomfegyvermentes világ mellett foglalt állást.

Az Egyesült Államok az egyetlen ország a világon, amely atomfegyvert vetett be: elsőként Hirosimában 1945. augusztus 6-án, majd három nappal később Nagaszakiban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.