Több tucat ember életét követelte a katasztrófa

A KKM részvétét fejezi ki a hirosimai katasztrófában elhunytak hozzátartozóinak

Legalább 36 ember meghalt szerdán a Hirosimában történt földcsuszamlásokban, további hét embert eltűntként tartanak számon.

2014.08.21 11:32MTI
freedigitalphotos.net/koko-tewan

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) részvétét fejezi ki a hiroshimai földcsuszamlásban elhunyt áldozatok hozzátartozóinak - olvasható a minisztérium csütörtöki közleményében.

"Mélységes megrendüléssel értesültünk arról a természeti katasztrófáról, amely Hiroshima városa egyik lakónegyedében emberek tucatjai életét követelte. Őszinte részvétünket fejezzük ki az áldozatok hozzátartozóinak és kívánjuk, hogy a helyszínen hősies mentőmunkában álló katasztrófavédelmi erők munkája sikerrel járjon" - fogalmaznak.

Legalább 36 ember meghalt szerdán a Hirosimában történt földcsuszamlásokban, további hét embert eltűntként tartanak számon a legújabb adatok szerint - közölte a japán média. Szerda reggelig, 24 óra leforgása alatt, csaknem 240 milliméter csapadék hullott Hirosimára.

A heves esőzések miatt erősen felázott a föld, ami több helyütt fölcsuszamlásokat okozott a város hegyvidéki peremkerületeiben. A város környéki hegyoldalakból lezúduló sár több városnegyedben okozott károkat, 15 kilométer hosszan a Nenotanigava folyó mentén.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.