Illegális bevándorlás

Németországban saját szállásán gyújtogatott egy szír menedékkérő

Az illetőnek egy társasházban volt szállása, amelyben menedékkérők mellett külföldi idénymunkások és német állampolgárok is laknak.

2016.04.10 23:30MTI

Németországban szándékos gyújtogatással tűzet okozott saját szállásán egy szíriai menedékkérő - közölték vasárnap a Rajna-vidék-Pfalz tartományi Bingenben történt esetet vizsgáló hatóságok.

A mainzi rendőrség és ügyészség közös közleménye szerint a 26 éves szíriai férfi beismerő vallomást tett. Azt mondta, hogy a rossz lakhatási körülmények és a kilátástalanság érzése miatt próbálta felgyújtani az épületet, ahol elhelyezték. A menedékkérőt letartóztatták.

Az illetőnek egy társasházban volt szállása, amelyben menedékkérők mellett külföldi idénymunkások és német állampolgárok is laknak. A pincében gyújtogatott. Négy lakó és két tűzoltó enyhe füstmérgezést kapott.

A menedékkérő azt is elismerte, hogy saját kezűleg mázolt két horogkeresztet az épület falára, ezzel igyekezve elterelni a gyanút magáról. A hatóságokhoz a társasház lakói közül érkezett bejelentés arról, hogy köze lehet a csütörtök hajnalban történt tűzesethez.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.