Brüsszeli robbantások

Elfogták a kalapos férfit

A belga szövetségi ügyészség négy embert terrorizmussal gyanúsít abból a hatból, akit pénteken fogtak el egy rendőrségi akciósorozatban. Bebizonyosodott, hogy egyikük a harmadik repülőtéri robbantó.

2016.04.09 19:48MTI
montázs: ma.hu/screenshot

A szombat délutáni ügyészségi tájékoztatás szerint az elfogottak egyike, Mohamed Abrini az a "kalapos férfi", aki a két öngyilkos merénylővel együtt látható azon a biztonsági kamerafelvételen, amely március 22-én a brüsszeli Zaventem repülőtéren készült, nem sokkal a robbantások előtt.

Egy ügyészségi szóvivő közölte, hogy Abrini elismerte, ő látható a felvételen.

A férfit - aki a gyanú szerint a tavaly novemberi, 130 halálos áldozatot követelő párizsi merényletek egyik kitervelőjének, Salah Abdeslamnak bűntársa - "egy terrorcsoport tevékenységében és terrorista gyilkosságokban való részvétellel vádolják" - áll a szövetségi ügyészség közleményében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.