Terrorizmus

Foci Eb-s terrortámadást gyakorolnak a franciák

Terrortámadás kivédését, túszharcot és sérültek ellátását gyakorolják Bordeaux főtéren, ahova várhatóan több mint 62 ezer rajongó látogat el meccsenként a 2016-os labdarúgó Európa-bajnokság idején júniustól.

2016.04.05 12:41ma.hu

Több mint 500 sürgősségi ellátásban dolgozó vett részt a labdarúgó Európa-bajnokságra felkészülő, bordeaux-i terrorellenes gyakorlatokban - írta a Sky News-ra hivatkozva a Hirado.hu.

A délnyugat-francia városban több mint két órán keresztül játszották el a résztvevők, ahogy két terrorcsoport támadást indít Európa második legnagyobb tere, a Place des Quinconces ellen.

A téren több mint 62 ezer ember elfér, és az egész város itt szokta nézni a tévében közvetített fontosabb sporteseményeket, a foci-Eb ideje alatt pedig a szokásosnál is többen lesznek.

Támadás, orvosi ellátás, pszichológus és infópont

A támadásban három terrorista volt a főszereplő: egyikük egy robbanómellénnyel vetette be magát a sűrű tömegbe, a másikat viszont rögtön lelőtte a rendőrség. A harmadik több mint 10 túszt ejtett.

Az attak után rendőrök, tűzoltók és mentősök lepték le a hatalmas, zsúfolt teret. Először evakuálták a helyszínen tartózkodókat, ellátták a sérülteket, a rendőrség ezalatt kutyákat és aknakereső robotokat küldött a további rejtett veszélyek feltérképezésére.

Míg a sürgősségi ellátást végzők a főtéren munkálkodtak, egy kisebb levált csapat egy közeli múzeumhoz tartott, ahol azt kapták feladatul, hogy információt osszanak meg a hozzátartozókkal. Mindenkitől adatokat kértek, és egy pszichológust is bevettek a csapatba.

A francia belügyminiszter és az egészségügyi miniszter is részt vett a gyakorlaton.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.