Mi jöhet fel a lezárt uránbányából?

Egy titokzatos álomkór terjed Kazahsztánban - videó

A felvétel tanúsága szerint egy rejtélyes álomkór miatt az emberek fáradtak, álmosak és hallucinálnak.

2016.03.31 17:20ma.hu

Egy titokzatos álomkór "terjedt el" Kazahsztánban, öntudatlanná téve napokra az embereket. Állítólag vannak, akik egy teljes hetet is alszanak egyhuzamban. A gyerekek nem tudnak talpon maradni, összeroskadnak, úgy viselkednek, mintha részegek lennének. Hallucinálnak, van, akinek olyan érzése van, mintha felrobbanna a feje. "Őrület" - mondja a videón a férfi.

A szovjet érában a terület olyan volt, mint most az amerikai 51-es körzet, bár ez esetben az uránbányászat miatt. A bányák le vannak zárva jelenleg.

A lakosok fáradékonyságról számolnak be, nehezükre esik még a beszéd is. Az egyik nő szerint egy heves esőzéssel kezdődött az egész, amit erős szél kísért, és az emberek egytől-egyig ágynak estek, főként az idősek és a gyerekek. A nő szerint a légáramlás a bánya felől jött.

Mostanra már szellemváros lett a településből, csak minden 50. polgára maradt. A tudósok tanácstalanok voltak évekig, most azt mondják, a szénmonoxid az oka, ami a bányából szivárog fel.

Kazakhstan's "sleepy hollow" disease

A mysterious "sleeping illness" had one town fall asleep for days and suffer terrifying hallucinations#Kazakhstan

Közzétette: In the NOW - 2016. március 30.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.