Hirtelen halál

Titokzatos holttest a budapesti iskola mellett

Péntek kora délután egy ismeretlen férfi holtteste feküdt az úttesten, a budapesti Mária téren, alig húsz méterre az első kerületi Batthyány Lajos Általános Iskola bejáratától. Vajon hogyan került oda? Kiesett egy ablakon, vagy egy kocsiból lökték ki? Ott halt meg vagy már halott lehetett?

2016.02.06 10:20ma.hu
borsonline.hu

A halálesettel kapcsolatban találgatásokba bocsátkoztak a lapok, a Bors helyszínen járt újságírója az elhunyttól pár méterre az egyik üzlet kirakatában egy fiatal nőt is kikérdezett, sajnos tőle nem tudták meg, hogy pontosan mi történhetett. A lap meglehetősen furcsának találta, hogy az idős elhunyt felsőtestét nem takarta ruha, úgy következtettek ebből, hogy nem valószínű, hogy a hideg és szeles időben az utcán sétálva érte volna a halál. Arra viszont nem gondoltak, hogy a férfi újraélesztésekor távolították el a ruházatát.

A helyszínen nem lehetett vért sem látni, így az a forgatókönyv sem lehetséges, hogy esetleg kiesett, vagy kiugrott valamelyik lakóház ablakán. A ma.hu-nak egy ottlakó mesélte, hogy az 50-es évei végén járó férfi nem volt idős, lisztes zsákokat cipelt a bolt melletti sütödébe, mikor összeesett. A puffanásra lettek figyelmesek többen, látták a földön fekvő férfit, hogy szeme fennakadt, szája habzott. A boltos hívta a rohammentőt, közben egy, a házban lakó orvos is a férfi segítségére sietett. Látták, amint többször a mellkasán keresztül a szívébe adnak valamit, de nem sikerült megmenteni.

"A borzasztó az egészben, hogy 4-5 órán keresztül feküdt utána még a kutyavizelettel és ürülékkel teli utcaban, gyerekek is elmentek mellette, de szerencsére nem látták a hullát a rendőrautótól" - nyilatkozta lapunknak.

A BRFK úgy tájékoztatta a Borsot, hogy az ügyben nem történt rendőri intézkedés. Kerestük az Országos Mentőszolgálatot is, akik elmondták: "Egy újraélesztési kísérlethez riasztottuk az esetkocsit, de sajnos a férfi életét így sem lehetett megmenteni" - közölte Győrfi Pál kommunikációs és pr igazgató.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.