Egyiptomi túszdráma

Telefonokból összeszerelt ál-robbanómellénnyel próbálta visszazsarolni volt nejét a túszejtő

Megjelent a ciprusi bíróság előtt az az egyiptomi férfi, aki eltérített kedden egy utasokkal teli EgyptAir járatot. A férfiről utólag kiderült, hogy nem akart semmilyen erőszakos cselekedetet végrehajtani, de fenyegetései és összeeszkábált ál-robbanómellénye miatt felelnie kell a törvény előtt.

2016.03.30 15:12ma.hu

Az egyiptomi gépeltérítő V-jelet, azaz győzelmi jelképet formált ujjaival, miután kocsival távozott ciprusi meghallgatásáról - írja az Independent brit portál alapján a hirado.hu.

"Ha valaki már több mint 24 éve nem látta a feleségét és négy gyermekét, és az egyiptomi kormány nem engedi neki hogy meglátogassa őket, mit lehet ilyenkor tenni?" - tette fel költői kérdését a rendőrség számára adott közleményben.

Az 59 éves férfit larnacai rövid meghallgatását követően a ciprusi rendőrségre szállították, ahol nyolc napig őrizetbe veszik, mielőtt folytatódna tárgyalása.

A szerelmes férfi bűncselekményt bűncselekményre halmozott kétségbeesett akciója során: gépeltérítéssel, emberrablással, fenyegetőzéssel és terrorizmushoz köthető bűncselekmény elkövetésével is vádolják.

A terrorvádak a férfi telefonokból összeszerelt ál-robbanómellényére vonatkoznak, és még mindig érvényesek, függetlenül attól, hogy szó sem volt igazi robbanóeszköz használatáról.

A férfi már akkor elárulta túszejtő akciójának valódi céljáét, mikor még több embert fogva tartott a Cipruson leszálló EgyptAir járatán. Volt nejének egy négyoldalas levelet is írt, melynek pontos tartalma a mai napig rejtély.

Napvilágra került egy "selfie" a repülőgépről - egy brit utastárs készíttette az eszét vesztett géprabló társaságában:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.