Ünnep

Ezrek szenteltették meg húsvéti ételeiket Csíkszereda főterén

Csíkszeredában több ezren szenteltették meg vasárnap reggel húsvéti ételeiket a római katolikus egyház által szervezett szabadtéri szertartáson.

2016.03.27 10:59MTI

A Székelyhon portál közölte: a reggel nyolc órakor kezdődött szertartásra több ezren gyűltek össze a város főterén. A hívek általában fonott kosarakba csomagolták a húsvéti eledeleket és italokat. A portál szerint a csíkszeredai a Kárpát-medence legnagyobb hagyományos ételszentelése.

Tamás József segédpüspök rövid prédikációjában arra bátorította a híveket, hogy a föltámadt Krisztusnak szentelve fogyasszák a megszentelt eledeleket az ő emlékezetére, örvendezéssel és hálával.

"Aki ebből hívő lélekkel eszik, az testének erőt, lelkének üdvösséget nyer" - fogalmazott a segédpüspök.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.