Ünnep

Húsvéti Bárányfesztivál kezdődött a fővárosi Vajdahunyadvárnál

Több mint százféle, birkából készült étellel, húsvéti játékokkal, gyerekprogramokkal, állatsimogatóval és koncertekkel várja vendégeit szombattól hétfőig a Húsvéti Bárányfesztivál a fővárosban, a Vajdahunyad váránál.

2016.03.26 15:48MTI

A legjobb bárányhúsból készült hazai és nemzetközi ételeket sorakoztatja fel a rendezvény, a vendégek minőségi kézműves termékeket és húsvéti fogásokat is vásárolhatnak és kóstolhatnak: a karcagi birkapaprikáson kívül például báránycombot, birkaburgert, bárányból készült kolbászt is kínálnak a standokon.

A húsételek mellett a hagyományos kürtőskalácsot, kézműves sajtokat, söröket, édességeket is kipróbálhatják az ingyenes fesztivál látogatói.

A gyerekeket kézműves foglalkozás is várja, ahol tojást festhetnek, népi játékokon eleveníthetik fel a múlt hagyományait. Játékos formában a tehénfejést is kipróbálhatják és kézben nevelt bárányokat is megitathatnak az állatsimogatónál - emelte ki a fesztivál szombati sajtóbejárásán Necz István főszervező.

Vasárnap főzőversenyt rendeznek a bárányfesztiválon, a megmérettetésre vállalkozók között a legjobb bárányétel elkésztőjét szakmai zsűri választja ki.

A finom falatok mellé zenéről is gondoskodnak a Húsvéti Bárányfesztivál szervezői: fellép többek között Zoltán Erika, Korda György és Balázs Klári.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.