Migránsválság

EU-csúcs - Orbán: magyar szempontból biztató a tanácskozás

Eddig sikeres, "de legalábbis biztató" az uniós állam- és kormányfők kétnapos brüsszeli tanácskozása, habár a "döntő ütközetet" májusban kell majd megvívni.

2016.03.18 13:57MTI

A magyar kormányfő véleményét Havasi Bertalan tolmácsolta az MTI-nek azt követően, hogy Orbán Viktor péntek délelőtt a magyar delegáció tagjaival értékelte az EU-csúcs eddigi történéseit.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője elmondta: az Európai Bizottság egyelőre nem terjesztette elő a kötelező betelepítési kvótáról szóló javaslatát, ez később - áprilisban vagy májusban - kerülhet az állam- és kormányfők elé.

A csütörtök-pénteki tárgyaláson kizárólag a törökökkel történő megállapodás a téma. A körvonalazódó egyezmény jelenleg nem tartalmaz olyan elemet, amely Magyarország céljaival ellentétes vagy az ország számára hátrányos - tette hozzá péntek kora délutáni tájékoztatásában Havasi Bertalan.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.