EU-csúcs

Kormányszóvivő: Magyarország elérheti legfontosabb célját

A kormányszóvivő szerint a brüsszeli migrációs egyezmény elfogadásával Magyarország elérheti legfontosabb célkitűzését.

2016.03.18 09:02MTI

Kovács Zoltán, az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában azt mondta, ha elfogadják a tervezetet a csütörtökön kezdődött brüsszeli uniós csúcson, akkor sem a régi, sem pedig új keretben nem lesz új kötelezettsége az országnak. Hozzátette ugyanakkor: egyelőre óvatosan kezelné a megállapodás tényét, az elvi alapok már meglehetnek ehhez, de a szöveg még nincs kész.

A kormányszóvivő beszélt arról is, hogy működik a nyugat-balkáni útvonal elvágása a migránsok elől, de több országgal is meg kell állapodni Törökországon kívül, akik ugyanúgy viselik a migránsok és menekültek ellátásnak költségeit és terhét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.