Terrorgyanú

Bin Ladenről üvöltözött, bombával fenyegetett egy férfi Berlin központjában

Letartóztattak egy férfit Németországban, miután Berlinben az amerikai nagykövetség épülete előtt egy bőröndöt fogva a kezében azt állította, hogy bomba van nála.

2016.03.11 12:27ma.hu
screenshot

A Pariser Platzon talált bőröndben néhány ruha és személyes holmi volt, a Brandenburgi kapu környékét azonban elővigyázatosság miatt a rendőrség lezárta - írja az atv.hu.

Német sajtóértesülések szerint a férfi Oszama bin Laden halálát akart megbosszulni. Ezt az értesülést a rendőrség nem erősítette meg. 

Az incidens reggel fél 8-kor történt, amikor egy 23 éves német férfi megpróbált bejutni az amerikai nagykövetség épületéhez, a biztonsági őrök azonban elzavarták. Ekkor azonban erőszakossá vált az illető, és megpróbálta megütni az őröket.

A gyanúsított azzal fenyegetőzött, hogy bomba van a táskájában, amelyet a nagykövetség előtt hagyott. 

A nagykövetség szóvivője arról számolt be, hogy a férfi bemutatta amerikai útlevelét, amelyet meg akart újítani. Akkor mérgesedett el a helyzet, amikor egy másik helyszínre irányították át. 

"A biztonsági őr a hadonászó férfit a földre vitte, majd egy német rendőr megbilincselte. Ekkor kiabálta azt, hogy bomba van a táskájában, majd elvezették" - mondta a szóvivő. 

Egy speciális egység végül egy robot segítségével kinyitotta a táskát, amelyben csupa ártatlan holmi találtak. Később egy biztonságos helyszínen elővigyázatosságból felrobantották a táskát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.