Terrorizmus

Valami felrobbant egy isztambuli repülőtéren

Fegyveres rendőrök lepték el a repülőteret, a bejáratoknál fokozták a biztonsági intézkedéseket, gépjárműveket kutattak át. Helikopter köröz a terület felett.

2015.12.23 08:57ma.hu

Ketten megsérültek, amikor robbanás történt az isztambuli Sabiha Gökçen nemzetközi repülőtéren (erre a repülőtérre szállnak le a Wizz Air Budapestről induló járatai is). A robbanás oka egyelőre nem ismert - számolt be róla a hirado.hu az n-tv.de német hírportál cikke alapján.

A sérültek a Pegasus Airlines török légitársaság alkalmazottai, akik éppen egy repülőgépet takarítottak. Azt egyelőre nem tudni, hogy a robbanás a gépen történt-e, de utasok nem voltak a fedélzeten.

A robbanás egy repülőgép parkolóban következett be, az Anadolu török hírügynökség szerint az egyik takarító súlyos fejsérülést szenvedett, a másik a kezén szenvedett sérüléseket. Mindkettőjüket kórházba szállították.

Az incidens nyomán fegyveres rendőrök lepték el a repülőteret: a bejáratoknál fokozták a biztonsági intézkedéseket, és gépjárműveket kutattak át. Egy rendőrségi helikopter cirkált eközben a repülőtér felett.

A nemzetközi repülőtér üzemeltetője közölte, a történtek nincsenek hatással a repülőgépek menetszerű közlekedésével, ugyanakkor a robbanás okának vizsgálata folytatódik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.