Legalább 17 embert megöltek

Egy papot is magukkal hurcoltak a jemeni idősek otthonára támadók

Egy indiai katolikus papot is magukkal hurcoltak azok az ismeretlen tettesek, akik a múlt héten a jemeni Ádenben rátámadtak egy idősek otthonára, amelyet a kalkuttai Teréz anya által alapított szerzetesrend tart fenn.

2016.03.07 20:38MTI

A múlt pénteki támadásban az ismeretlen fegyveresek megöltek legalább 17 embert, köztük a Teréz anya alapította Szeretet Misszionáriusai rend négy nővérét, valamint az idősek otthonának 12 lakóját. Az elkövetők vélhetőleg az al-Kaida terrorszervezet fegyveresei voltak.

Sunita Kumar, a rend szóvivője szerint Tom Uzhunnalil atyát a támadók megbilincselték és magukkal hurcolták.

Vikas Swarup, az indiai külügyminisztérium szóvivője szerint egyelőre nincsenek értesüléseik arról, hol és milyen állapotban van a katolikus pap.

A támadók szobáról szobára jártak az idősek otthonában, és megbilincselték áldozataikat, mielőtt főbe lőtték őket. A meggyilkolt négy apáca közül ketten ruandaiak voltak, egy kenyai, egy pedig indiai - tette hozzá Kumar.

Jemenben 2014 óta polgárháborús állapotok uralkodnak az Abed Rabbó Manszúr Hádi vezette kormány és a síita húszi lázadók szembenállása miatt, amit igyekeznek kihasználni a különféle szélsőséges csoportok.

A nemzetközi közösség által elismert kormány a fővárosból Ádenben tette át ideiglenesen a székhelyét, Szanaát és az északi országrész jelentős hányadát ugyanis még mindig az Irán támogatását élvező húszik tartják ellenőrzésük alatt. Bár a hatóságok igyekeznek szavatolni a kikötőváros biztonságát, az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet és az Iszlám Állam (IÁ) nevű dzsihadista csoport is egyre több merényletet követ el ott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.