Vadvédelem

Állatok százait pusztította el egy megmérgezett elefánt

Két oroszlán és több mint száz keselyű életébe került, hogy egy afrikai orvvadászok által fejbe lőtt, megmérgezett elefánt maradványaiból ettek egy dél-afrikai nemzeti parkban.

2016.03.03 08:46ma.hu
screenshot

Az orvvadászok először fejbe lőtték az elefántot, majd megmérgezett testét otthagyták a vadállatoknak - írja a Sky News.

A nemzeti park vezetője szerint egyre eljterjedtebb ez a brutális módszer a vadorzók körében, akik csak azokat a részeket viszik el magukkal az elejtett állatokból, amit rögtön pénzzé tudnak tenni, és nem érdekli őket, hogy életveszélybe sodorják a parkban élő összes ragadozót.

A legutóbbi eset is azt mutatja, hogy katasztrofális következményei lehetnek az átlagosnál is kegyetlenebb módszereknek: két oroszlán, két sakál és több mint 110 fehér hátú keselyű lakmározott a hátrahagyott elefánt testéből, és egyikük sem élte túl a kiadós lakomát.

Az agyarakat és más nagytestű állatok szarvait többnyire kelet-ázsiai országokban értékesítik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.