Illegális bevándorlás

Visszatértek a rohamrendőrök a lángoló menekülttáborba

Vasrudakkal felfegyverzett menekültek próbálták megállítani az Eurotunnelhez tartó teherautókat a franciaországi Calais környékén.

2016.03.01 10:45ma.hu

A hétfői kilakoltatási parancs után sok migráns nem akarja feladni angliai álmait, így egyre elkeseredettebben küzdenek a határátlépésért - írja a Hirado.hu.

Kaotikus jeleneteknek lehettek szemtanúi a dzsungelnek nevezett calais-i menekülttáborba látogató riporterek és a kilakoltatást végző rendőrség is.

A Russia Today helyszíni beszámolója szerint nagyjából 150 menekült kövekkel kezdte dobálni a biztonsági autókat, törmelékkel célozták meg a rendőröket és vasrudakkal fenyegetőztek.

A rendőrök fénygránátokkal, könnygázzal és vízágyúkkal próbálták megakadályozni, hogy a menekültek az autópálya közelébe jussanak.

A káosz hétfőn kezdett kibontakozni, mikor a hatóságok buldózerekkel érkeztek a menekülttábor területére, hogy lebontsák a fából és sátrakból összetákolt "várost".

Tájékoztatták az ottmaradt menekülteket, hogy mindenkit letartóztatnak, akit egy óra múlva még a "dzsungel" területén találnak.

Hétfő délutánra a Határok Nélkül aktivista csoport már 20 összetákolt sátort gyújtott fel, és ezután kezdődött a kődobálás és a könnygáz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.