Illegális bevándorlás

Szlovákia húsz rendőrt küldött segítségül Görögországba

A szlovák rendőrök a nemzetközi összetételű, Poszeidon fedőnevű műveletben vesznek részt, elsősorban a Görögországba érkező migránsok regisztrációjában segédkeznek majd.

2016.02.29 17:40MTI

Elindult a pozsonyi repülőtérről hétfőn délután az a húsz szlovák rendőr, akiket Pozsony a migránsválság kezelésének a megkönnyítésére Görögországba küld.

A szlovák rendőrök a nemzetközi összetételű, Poszeidon fedőnevű műveletben vesznek részt, elsősorban a Görögországba érkező migránsok regisztrációjában segédkeznek majd. A rendőrök tervezett kiküldetési ideje egy hónap, ezt követően a mostani misszió tagjait újabbak váltják majd.

A mostani kiküldetés Szlovákia újabb szolidaritási hozzájárulása a migránsválság kezeléséhez - idézte a rendőröket búcsúztató Robert Kalinák szlovák belügyminisztert a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség. A belügyminiszter kiemelte: idén már meghaladta a 110 ezret az Európába érkezett illegális migránsok száma, holott tavaly ilyen számot csak májusra mutattak ki. "Ez az év nehezebb lesz mint a tavalyi" - szögezte le Kalinák.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.