Kuba

Meghalt a legidősebb Castro-fivér

Ramón Castro, aki a volt és jelenlegi kubai államfő legidősebb testvére, nem volt politikus, de gazdálkodóként, mezőgazdasági szakemberként is támogatta fivérei pályafutását.

2016.02.24 07:56MTI

A legidősebb testvért 91 évesen Havannában érte a halál, annak pontos okát nem közölték.

A múlt század ötvenes éveinek végén Ramón Castro is támogatta a kubai forradalmat, amelynek vezetője az országot később évtizedeken át irányító Fidel volt, de a politikai elittől ezt követően távolabb maradt, és elsősorban mezőgazdasági szakemberként, illetve gazdálkodóként tevékenykedett.

Ramón többször példálózott azzal, hogy a Castro-család tagjai hosszú életűek. Édesapjuk 82 évesen halt meg, de volt olyan közeli rokonuk, aki 100 évnél is tovább élt.

A három fivérnek négy lánytestvére is született, közülük a legidősebb négy éve meghalt.

Fidel Castro jelenleg 89 éves, Raúl Castro államfő pedig 84.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.