Egyetemistákkal beszélgetett

Ismét életjelet adott magáról Fidel Castro

A volt kubai elnök egyetemistákkal beszélgetett telefonon pénteken.

2015.04.18 10:00MTI

"Legyetek boldogok, hogy ebben a korszakban születtetek" - mondta beszélgetőtársainak a 88 éves Castro, akinek egészségi állapotáról rendszeresen napvilágot látnak különféle találgatások.

A telefonbeszélgetésre néhány nappal korábban került sor, de a kubai állami média csak pénteken közölt belőle néhány részletet.

"Az emberiség ugyan most a legveszélyesebb időket éli, de korábban minden sokkal nehezebb volt" - hangsúlyozta a volt államfő a diákoknak.

A Castróval beszélgető egyetemisták egy kiránduláson vettek részt, amelynek keretében a karibi szigetország meghatározó történelmi helyszíneit, köztük Castro szülőföldjét, a keleti országrészben található Santiago de Cuba tartományt keresték fel.

A túrát április 11-én kezdték abból az alkalomból, hogy Castro 70 évvel ezelőtt iratkozott be a havannai egyetemre.

Legutóbb április elején számolt be a kubai sajtó arról, hogy Castro megjelent a nyilvánosság előtt és üdvözölt egy venezuelai delegációt. Fidel Castro közel fél évszázadon át irányította a karibi szigetországot, mielőtt megrendült egészsége miatt 2006. július 31-én átengedte az elnöki tisztséget öccsének, Raúl Castrónak.

Nem tudni, hogy az exelnöknek milyen szerepe van a jelenlegi kubai vezetésben. Sokan azt feltételezik, hogy Raúl Castro a főbb döntések előtt kikéri bátyja tanácsát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.