6 percen keresztül kapálózott a levegőben

Videó: így mentették meg a síliftről leeső kisfiút

Rosszul szállt fel az ülőliftre, majd 6 percen keresztül a levegőben lógva kapálódzott egy 11 éves fiú egy kanadai sípályán. A liftes végül a többi síelőt hívta segítségül a kisfiú megmentésére.

2016.02.19 11:06ma.hu
Screenshot

A fiú éppen egy ülőliftre készült felszállni nagynénjével és nagybátyjával, mikor elejtette az egyik botját. Azt hitte, még elég ideje van arra, hogy felvegye és fel tudjon szállni a liftre - mesélte később a KOMO News Seattle bázisú hírügynökségnek. Tévedett.

A lift hátulról elkaszálta, mellette álló családtagjai pedig megragadták a fiút, aki beléjük és a liftbe kapaszkodva elindult a hegynek. A fiút a síkabátjánál fogva próbálta megtartani a nagybátyja - írja a Hirado.hu.

A lift üzemeltetője egy beépített kamerán vette észre, hogy komoly baj van, így leállította a liftet.

A fiú több mint 6 percig kapaszkodott és lógott a levegőben, közben a síléceit lerúgta lábáról. A helyzet akkor vált igazán veszélyessé, mikor a fiú elkezdett kicsúszni a sídzsekijéből - mesélte a hírügynökségnek a videót készítő és Youtube-ra feltöltő Christopher Sakai.

A síliftes ekkor egy ponyvát hozott ki, és a többi síelő segítségével kifeszítették a 10 méter magasan kapaszkodó fiú alatt, aki végül elengedte nagybátyját és a liftet, és hagyta, hogy elkapják. A videó készítője szerint rögtön felkelt és mosolyogva szaladgálni kezdett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.