Illegális bevándorlás

Csehországban folytatódott az embercsempészettel vádolt két magyar állampolgár pere

A magyarokat védő ügyvéd azt állította, hogy ügyfelei a nemzetközi embercsempész hálózat áldozatai, és nem tudták, hogy embereket szállítanak.

2016.02.18 19:18MTI

Csehországban csütörtökön folytatódott az embercsempészettel vádolt két magyar állampolgár pere.

A cseh ügyészég embercsempészettel, konkrétan illegális határátlépés megszervezésével és elkövetésével vádolja a két magyar férfit, akik akár öt éves börtönbüntetést kaphatnak.

A tavaly kezdődött per a nyugat-csehországi Tachovban a vádirat ismertetésével és a tanúk vallomásával folytatódott.

A magyar rendszámú kamiont, amelynek rakodóterében 76 menekült, köztük 23 gyerek rejtőzött, tavaly július végén a nyugat-csehországi Tachov közelében a D5-öt autópályán egy rutinellenőrzés során tartóztatta fel a cseh rendőrség. Értesülések szerint többségében pakisztáni állampolgárokról volt szó. A menekültek azt vallották: fejenként 400 eurót fizettek az embercsempészeknek, hogy Magyarországról Németországba szállítsák őket.

A magyarokat védő ügyvéd azt állította, hogy ügyfelei a nemzetközi embercsempész hálózat áldozatai, és nem tudták, hogy embereket szállítanak.

A cseh sajtó szerint a két vádlott után a német hatóságok is érdeklődnek. A német illetékesek azzal gyanúsítják a magyarokat, hogy nem első ízben szállítottak illegálisan menekülteket Németországba.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.