India

Leopárdveszély miatt iskolákat zárnak be

Több mint 130 iskolát zártak be a környéken ólálkodó leopárdok miatt a dél-indiai Karnataka állam fővárosában, Bengaluruban.

2016.02.11 11:31MTI
freedigitalphotos.net/Arvind Balaraman

Az elmúlt három napban három nagymacskát láttak az egyik iskola közelében, ezt az intézményt már szerdán nem nyitották ki, a többi csütörtöktől maradt zárva.

Vasárnap egy hím leopárd jutott be a Vibgior iskolába, több embert megsebesített. Két másik ragadozó az tanintézet közelébe lopakodott.

Az elsőt a vadvédelmi hatóság szakemberei befogták, a másik kettő azonban még szabadon vadászik. A hatóság szóvivője szerint a hím leopárd úgy juthatott be az iskolába, hogy átugrotta az udvart az erdőtől elválasztó falat.

"A támadás miatt 134 iskola bezárásáról döntöttünk. Újranyitásukról a csütörtök esti megbeszélésen határozunk" - mondta egy névtelenséget kérő kormányzati tisztségviselő.

Indiában mintegy 14 ezer leopárd él. Mivel élőhelyük egyre fogy, egyre több állat merészkedik az emberi települések közelébe.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.