Egy iskolába is bement a ragadozó

Eltévedt leopárd sebesített meg hat embert

Hat embert sebesített meg egy hím leopárd a dél-indiai Karnátaka állambeli Bengaluru egyik iskolájában.

2016.02.08 10:07ma.hu/MTI
Fotó: BBC

Az incidens vasárnap történt. A helyi vadvédelmi illetékes szerint az állat feltehetőleg az iskolához közeli erdős területről tévedt be az intézménybe. Az iskola biztonsági kameráinak felvételein az látszik, ahogy az állat férfiakat támad meg a medence mellett.

A veszélyes ragadozót végül majdnem tízórás küzdelem után sikerült sarokba szorítani és elaltatni. Hatan sérültek meg, köztük egy környezetvédelmi kutató, egy erdészeti alkalmazott és egy televíziós stáb egyik operatőre is.

A nyolcéves állatot egy nemzeti parkba szállították - adta hírül a BBC News.

A leopárdok és egyéb nagymacskák gyakran betévednek lakott területekre, a környezetvédők szerint az ilyen esetek száma várhatóan növekedni fog az állatok életterének fokozatos zsugorodása miatt.

Egy közelmúltbeli számlálás szerint Indiában jelenleg 12-14 ezer leopárd él.

Tavaly több órára egy fém vizesfazékba szorult egy szomjas leopárd feje egy észak-indiai faluban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.