Baleset

Teherautóba rohant egy busz Romániában

A román kormány közlése szerint nincs féknyom, ez alapján a busz sofőrje nem fékezett, mielőtt a teherautó hátuljába vágódott járművével.

2016.02.05 21:49MTI
Screenshot

Homokot szállító teherautóba rohant egy autóbusz pénteken Romániában. A balesetben öten meghaltak és 28-an megsérültek.

Az ütközés - amely Bukaresttől 60 kilométerre északra történt - olyan erejű volt, hogy a teherautó rakteréről 40 tonna homok vágódott a buszba, az utasokra. Az öt halott közül négy férfi - köztük van a busz vezetője -, egy nő.

A sérültek között négy gyerek is van. Egy nőt sokkos állapot miatt kellett kezelniük a mentőknek, akik nyolc autóval vonultak a helyszínre.

A mentéshez tűzoltók tucatjai is érkeztek, de még órákkal a baleset után sem végeztek a homok kilapátolásával a busz roncsából.

A baleset okát még nem tudni. A román kormány közlése szerint nincs féknyom, ez alapján a busz sofőrje nem fékezett, mielőtt a teherautó hátuljába vágódott járművével.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.